Zo word jij sneller aangenomen: tips voor je sollicitatiegesprek

vacatures productie nijmegen

Je bent al een tijdlang aan het reageren op vacatures productie Nijmegen of vacatures horeca Amsterdam. Nu ben je eindelijk uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan? Hieronder vind je een aantal tips voor je sollicitatiegesprek waarmee je sneller aangenomen wordt.

Tip 1: Denk aan je lichaamshouding

Je lichaamstaal zegt ontzettend veel, ook al heb je dat misschien niet door. Je gesprekspartner let bewust of onbewust veel op je lichaamstaal en neemt dit mee. Zorg er daarom voor dat je een goede houding hebt: zit rechtop en sla je armen of benen niet over elkaar.

vacatures productie nijmegen

Tip 2: Wees niet te vol van jezelf

Natuurlijk moet je jezelf verkopen in een sollicitatiegesprek, maar het is ook belangrijk dat je niet te vol van jezelf bent. Dit kan namelijk arrogant overkomen en dat wil je natuurlijk niet. Laat ook weten wat je zwakke punten zijn, zodat je gesprekspartners ook zien dat je eerlijk bent.

Tip 3: Kom op tijd

Last but not least: kom op tijd voor je sollicitatiegesprek! Zo laat je zien dat het belangrijk voor je is en maak je geen ongeïnteresseerde indruk.