Waarom presteert je website niet goed?

online marketing bureau Amsterdam

Vandaag de dag kun je als bedrijf eigenlijk niet zonder website. Veel mensen kopen al hun spullen online en dus is het van groot belang dat jouw bedrijf ook online goed te vinden is. Dit is echter een stuk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je weet immers waarschijnlijk wel dat er nogal wat andere bedrijven zijn die ook graag willen dat klanten bij hen terechtkomen. Hoe kun je er dan voor zorgen dat potentiële klanten in dat soort gevallen eerder op jouw website klikken? Dit kan onder andere gedaan worden door eens goed te kijken naar zoekmachine optimalisatie.

online marketing bureau Amsterdam

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Waarschijnlijk weet je wel wat de woorden los van elkaar betekenen. Samen betekent het eigenlijk dat je ervoor zorgt dat je je website op zo’n manier optimaliseert dat een zoekmachine jouw website een hoge waardering geeft. Een hoge waardering betekent dat je website hoog in de zoekresultaten komt te staan en dus een veel grotere kans heeft om op geklikt te worden door potentiële klanten. Dit is dus echt wel iets dan van groot belang kan zijn. Dit voor elkaar krijgen is echter niet alleen maar makkelijk en daar komt linkbuilding dan heel goed van pas.

Wat is linkbuilding nou precies?

De kans is een stuk groter dat je deze term misschien niet kent of misschien zelfs wel nog nooit gehoord hebt. Bij linkbuilding komt het er eigenlijk op neer dat er allerlei linkjes van andere websites naar jouw website worden gemaakt. Dit klinkt niet heel logisch, maar het heeft alles te maken met de manier waarop een zoekmachine een website waardeert. Het blijkt namelijk zo te zijn dat een zoekmachine een website op heel veel verschillende manieren waardeert, maar dat het aantal en de kwaliteit van de linkjes iets is dat heel veel invloed heeft op de score.