Winter kledingtrends voor 2020

Met de winter in aantocht, kun je wellicht wel wat warme truien en vesten gebruiken. Vaak vinden mensen winterkleding moeilijker om te shoppen, omdat dit vaak gaat om wat ‘saaiere’ kleding. In de zomer kun je lekker losgaan met T-shirtjes, rokjes en shorts, maar in de winter duurt de zoektocht naar een perfect item iets langer. Toch is juist winterkleding ideaal om te combineren met elkaar. Om je een beter inzicht te geven in het soort kleding dat we dit jaar gaan zien, hebben we een aantal trends voor je op een rij gezet van het jaar 2020.   

Back to basic

Wat we steeds meer gaan zien deze winter zijn basic kledingstukken. Combineer bijvoorbeeld een standaard trui met een leuke spijkerbroek en sneakers. Dit wil niet zeggen dat je je saai moet kleden, maar een beetje spelen met stijlen kan nooit kwaad. Door een trui simpel te houden, kun je een outfit toch leuk maken door er bijvoorbeeld fel gekleurde schoenen onder te dragen of een broek met een bepaald patroontje. Zo creëren je een contrast, wat we veel terugzien in de mode van dit jaar. Hiernaast is het mooi meegenomen dat basic kleding niet duur hoeft te zijn. Bij het aanschaffen van een goedkope hoodie, bespaar je weer geld en kun je dat bij die leuke schoenen leggen.

Hoge laarzen

Deze trend kwam vorig jaar al doorzetten, maar ook in 2020 is dit een gewild mode-item. Hoge laarzen zijn hiernaast ook nog eens lekker warm, wat vooral in de winter erg handig is. Deze laarzen kun je makkelijk dragen met skinny jeans of een jurkje.

Printjes

In tegenstelling tot de ‘Back to basic’ trend, zien we ook steeds meer printjes voorbij komen. Zo zul je steeds meer luipaard of andere dierenprintjes zien, bloemenprintjes of kleding met strepen en stippen. Niet alleen bij kleding, maar ook bij schoenen en riempjes.