Weet jij jouw solvabiliteitsratio?

solvabiliteitsratio

solvabiliteitsratioEen stagiaire vroeg mij laatst naar onze solvabiliteitsratio en daarop kon ik hem helaas geen antwoord geven. Hij was de afgelopen tijd bezig met een project voor zijn studie en daarvoor had hij deze cijfers nodig. Heel eerlijk gezegd had ik hier nog nooit van gehoord, dus ik ben op internet gaan zoeken naar informatie hierover. Daarbij kwam ik terecht op een site met veel nuttige dingen hierover. Zo kwam ik erachter dat dit super belangrijk is om te weten, want hierdoor weet jij in hoeverre het mogelijk is om jouw verplichtingen na te komen. Vrijwel iedere organisatie leent in het begin geld en daarbij wil de bank natuurlijk weten of jij in staat bent dit terug te betalen.

Voor de toekomst

Mij is nooit specifiek gevraagd naar mijn solvabiliteitsratio, maar het is wel uitgerekend. Hoe dit is precies is gedaan weet ik nog steeds niet. Door deze student heb ik het nog eens laten doen en daar kwam een heel positief nummer uit. De afgelopen tijd heb ik hier veel over gelezen en ik wil hier graag nog veel meer over leren. Binnenkort heb ik een afspraak bij de bank voor een tweede hypotheek en ik wil het dan graag hierover hebben.