Wat houdt een gameverslaving in?

Ben jij een bezorgde moeder, vader of voogd? Zit jouw kind urenlang achter de computer, mobiel of andere game console te gamen? Dan kan er sprake zijn van een gameverslaving bij de desbetreffende persoon. Als je zeker wilt zijn of jouw geliefde deze verslaving heeft dan kan dit artikel van pas komen. Wij gaan namelijk in op internetverslavingen en specifiek op gameverslavingen.

Computergames zijn gecreëerd als entertainment methode om plezier en ontspanning te creëren voor de gamer. Tijdens het spelen van een game maakt de speler deelt uit van een andere wereld en ontsnapt deze tijdelijk de realiteit. In de laatste aantal jaar is het gaming platform immens vooruit gegaan in variatie, methodes, techniek en visualisatie. Denk bijvoorbeeld aan VR games die een 3D effect creëren tijdens het spelen. Tijdens het spelen is het ook mogelijk om online met andere gebruikers te spelen. Hierdoor is gamen nog leuker geworden, omdat je elkaar uitdaagt om jezelf te verbeteren. Gamen kan je doen op een playstation, xbox, nintendo consoles, computer, smartphones en tablets. Maar hoe slaat gamen om in een verslaving?

Meeste mensen denken bij verslaving aan een drugs of drank verslaving, er zijn echter meerdere soorten verslavingen die men kan hebben. Een algemenere verslaving is namelijk de internetverslaving. Hierbij heb je de drang om vaak online te zijn en zoek je naar goedkeuring op het internet. Dit kan echter een negatieve invloed hebben op de manier van leven, aangezien iemand dan afhankelijk wordt van zijn online status. Hetzelfde gebeurt bij een gameverslaving. Hierbij wordt de gebruiker echter vaker getrokken door zichzelf kwijt te raken aan een wereld in fictie. Vaak zien we bij gameverslavingen dat deze invloed hebben op het dagelijks leven in dat de gebruiker alleen slaapt, eet en gamed en tijdsbesef verliest.

Kijk voor meer informatie over deze verslavingen op de website van Connection sggz.