Littekens behandelen om klachten te verminderen

littekens behandelen

Zodra je een ongeluk hebt of een operatie hebt gehad, ontstaan er littekens. Iedereen heeft ze en ze zullen niet verdwijnen. Daarom zijn er specialisten die littekens behandelen.
Na de wondgenezing ontstaat er nieuwe bindweefsel en deze heeft een afwijkende structuur en vorm. Vaak geven littekens geen klachten en is het niet ernstig. 

Zodra de wond genezen is komt dat weefsel erop, maar dit is minder goed en het kan zelfs zorgen voor minder bewegingsvrijheid en misschien wel tot beperkingen. Door verschillende therapieën en behandelingen kun je deze klachten verminderen. 

littekens behandelen

Klachten bij een litteken

Littekens behandelen is iets wat belangrijk is. De klachten kunnen namelijk heel erg uiteen lopen. Ze kunnen van jeuk tot een pijn of een trekkend gevoel gaan.
Hiernaast zou de huid droog en kwetsbaar kunnen voelen. Je zou zelfs overdreven groei kunnen krijgen of roodheid die blijft aanhouden. 

Zodra je een operatie bent ondergaan, is niet alleen de huid beschadigd, maar ook de lagen onder de huid. Hierdoor ontstaat een litteken op de huid, maar ook in de onderliggende lagen ontstaat littekenweefsel. Hierdoor krijg je last van bepaalde bewegingen of houdingen.