Stappenplan: Verkoop je auto zonder gedoe

ik wil van mijn auto af

Een auto verkopen kan een overweldigende taak lijken, maar met het juiste stappenplan kun je het proces gemakkelijk en stressvrij maken. In dit artikel geven we je een aantal tips om de verkoop van je auto een stuk makkelijker te maken. Je weet dan meteen waar je aan toe bent, en zo hoef je je een stuk minder druk te maken om eventuele verrassingen in het verkoopproces. Verder zorgt het goed volgen van ons stappenplan ervoor dat je meer geld voor je auto kan ontvangen omdat je dan ook precies weet wat de auto waard is.

Wat je moet doen voordat je je auto aanbiedt

Voordat je ook maar begint met het verkopen van je auto zijn er twee dingen die je moet doen. Ten eerste moet je onderzoeken hoeveel jouw verkoop auto in zijn staat eigenlijk waard is. Dan weet je meteen hoe je op biedingen moet reageren, en hoe groot de kans is dat onderhandelen gaat slagen. Als je weet wat jouw auto waard is, is het belangrijk dat je de auto goed schoonmaakt. Ook al blijft het nog steeds exact dezelfde auto, oogt een schone auto toch echt veel aantrekkelijker voor eventuele kopers die dan ook veel meer willen bieden.

Waar let je op tijdens het verkopen

Als je ervoor kiest om de auto zelf te gaan verkopen in plaats van dat je de auto overdraagt aan een handelaar zodat je direct geld hebt moet je ook op een paar dingen letten. Zo is het belangrijk dat je een goede beschrijving geeft van de auto. In deze beschrijving moet je eerlijk zijn, meld dus ook waarom je de auto wil verkopen, en wat eventuele gebreken zijn. Dan hoef je geen tijd te verspillen aan kopers voor wie die gebreken dealbreakers zijn. Ook is het belangrijk dat je zo veel mogelijk goede foto’s maakt, want dan kunnen kopers zien hoe mooi jouw auto is.