Snowboarden voor beginners

snowboard-kopen

Als beginner van snowboarden zit het niet altijd mee. Het kan zijn dat je vaak valt, dus pijn krijgt. Maar je zult dan ook vaak nat worden doordat je in de sneeuw belandt. Wat is dan handig om te doen als een beginnende snowboarder? Hoe kan je je goed voorbereiden? Met de juiste benodigdheden en training zul je met je snowboard gemakkelijk de piste afglijden. En dit dan zonder te eindigen met blauwe plekken. Snowboarden wordt over het algemeen gemakkelijker gezien dan skiën. Hieronder zal een aantal tips worden gegeven om vooruit te komen in de wintersport en om nadelige gevolgen te voorkomen.

Goede kleding en bescherming

Wanneer je een beginnende snowboarder bent is het van belang dat je kleding draagt die jou warm en drooghouden. Kies voor een jas en broek speciaal gemaakt voor snowboarden, die zijn namelijk waterdicht. Als je nu in de sneeuw zou vallen, word je minder snel nat en zul je het kouder krijgen. Als dit toch nog vaak gebeurt, kun je een crash pant dragen. Dit is een broekje voorzien van pads die jou beschermen als je valt. Verder is het ook handig om kniebeschermers te dragen. Als je deze thuis al hebt liggen van bijvoorbeeld het skaten, zijn ze ook prima te gebruiken. Een helm is ook altijd wel van belang.

De juiste maat schoenen en snowboard

Het is belangrijk dat de schoenen van je snowboard jou niet te strak of te ruim zitten, ze moeten precies goed zitten. Dit kan anders zorgen voor negatieve gevolgen, zoals grip verliezen in een bocht en vervolgens vallen. Ook moeten de snowboard bindingen de juiste maat zijn. Je hielen moeten goed in de schoen passen, niet dat ze omhooggaan tijdens het bewegen. Twijfel je toch nog aan welke maat juist voor je is? Neem dan liever een maatje kleiner dan een grotere, dan voorkom je dat je voet eruit springt.