Factoring

Geld

Er zijn de laatste jaren steeds meer freelancers, Zzp’ers en klein Mkb’ers bijgekomen. Voor deze groepen is factoring belangrijk. Ze klagen regelmatig over problemen met de financiën. Wanneer ze voor een klant een opdracht hebben volbracht en een factuur sturen, moeten ze in veel gevallen lang wachten, voordat die wordt betaald. Daardoor kunnen ze zelf in de problemen komen. Het is belangrijk dat er snel over het geld beschikt kan worden. Het geld kan weer gebruikt worden om te investeren of om van te leven.

De betekenis van factoring

Financieel

Factoring wil eigenlijk niets anders zeggen dat je factuur direct uitbetaald wordt. Er wordt niet gekeken naar de betalingstermijn van je opdrachtgever(s). Bij FreelanceFactoring wordt niet alleen je factuur uitbetaald, maar daarnaast wordt debiteurenbeheer overgenomen en ben je verzekerd voor een faillissementsrisico.

Twee soorten factoring.
FreelanceFactoring

Bij de eerste soort FreelanceFactoring, American factoring, betaal je kosten per factuur. Het is een flexibele manier van financiering waarbij je zelf de regie in handen kunt houden. Je betaalt per factuur waardoor je nooit te veel betaald. Heb je een klant waarvan je weet dat hij in veel gevallen moeilijk zijn rekening betaald, dan kun je gebruik maken van deze manier van factoring.

De traditionele factoring

Hierbij word je hele debiteurenportfolio uit handen gegeven. Hierbij betaal je een percentage over je omzet als factoring kosten. Je bent bij deze methode verplicht om al je facturen bij het factoringbedrijf onder te brengen. Een groot voordeel hierbij is dat je de administratie ook niet meer zelf hoeft bij te houden. Dat wordt nu dus ook gedaan door het factoringbedrijf.

Geld

De juiste keuze

Wanneer je niet vast wilt zitten aan een langlopend contract, kun je beter kiezen voor American factoring. Als je echter kiest voor zekerheid, kun je beter kiezen voor de traditionele factoring. In beide gevallen krijg je snel je geld voor de ingediende facturen. Het factoringbedrijf zal zelf zorgen dat ze het geld krijgen van je klant.