Een goed evacuatieplan voor een veilige werkomgeving

Wanneer er een gevaar dreigt in je gebouw wil je iedereen zo snel mogelijk in veiligheid brengen. Dit doe je door iedereen te evacueren, maar hoe doe je dit op de beste manier? Met een evacuatieplan zorg je ervoor dat iedereen in het geval van nood weet wat er gedaan moet worden om op de meest snelle en veilige manier het pand te kunnen verlaten, waar je je dan ook bevindt in en rondom het gebouw. Dit evacuatieplan maak je op samen met G4S Safety Solutions, die met jou goed in kaart kan brengen wat de beste manier is om iedereen in veiligheid te brengen.

Een veilig evacuatieplan maken

In een evacuatieplan houd je rekening met hoe je op de snelste en beste manier in veiligheid kunt komen. De veiligheidsexpert van G4S Safety Solutions onderzoekt daarom alles in en rondom je bedrijfspand, om te zien wat de beste vluchtroutes zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoe iedereen veilig naar buiten kan komen, zonder opstoppingen of dat je uit moet kijken voor nevenzaken zoals dat er een rivier langs je pand stroomt. Op basis van dit onderzoek maakt de expert het evacuatieplan op, waardoor in het geval van bijvoorbeeld een brand iedereen snel in veiligheid kan worden gebracht. Het evacuatieplan wordt speciaal gemaakt op basis van wat er nodig is voor jouw bedrijfspand, zodat het niet uitmaakt waar je je bevindt in het geval van nood, je altijd kunt ontsnappen zonder al te veel schade.

Zo geregeld

De veiligheidsexpert van G4S Safety Solutions kan meteen beginnen met het opzetten van een veiligheidsonderzoek en daarmee zorgen voor een volledig evacuatieplan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan dus altijd wel gebeuren, daarom wordt jouw evacuatieplan zo snel maar ook zo goed mogelijk direct voor jou in elkaar gezet zodat deze direct gebruikt kan worden indien het noodlot tart.