Dit moet je weten over het blokkeren van remklauwen

remklauw

Er zijn verschillende problemen die kunnen ontstaan wanneer een remklauw aan vervanging toe is. Zo kan het zijn dat je meer kracht zult moeten zetten om te kunnen remmen. Ook kan het langer duren voordat je tot stilstand komt en kan de auto naar een kant trekken bij het remmen. Dit alles kan leiden tot gevaarlijke situaties en daarom is het belangrijk om op tijd aandacht te besteden aan de remklauwen. 

Veelvoorkomende redenen voor het blokkeren van remklauwen

Er zijn een aantal redenen die ervoor kunnen zorgen dat remklauwen blokkeren. De meest voorkomende reden hiervoor is dat er door corrosie schade is ontstaan. Corrosie kan onder andere plaatsvinden wanneer de remklauwen veelvuldig worden blootgesteld aan viezigheid. Daarnaast zijn er bepaalde stoffen die de remklauwen kunnen beschadigen. Een voorbeeld hiervan is strooizout welke in de winter regelmatig wordt gebruikt. Tenslotte kan het gebruik van onjuiste remvloeistof leiden tot een beschadiging van het remsysteem. 

remklauw

Dit kun je zelf doen 

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat de remklauwen in een goede staat blijven. Ten eerste speelt de rijstijl een rol bij het slijten van de remklauwen. Door zo min mogelijk abrupt te remmen kan oververhitting van het remsysteem worden voorkomen. Hetzelfde geldt daarnaast voor het abrupt gas geven. Een ander punt om op te letten is dat de remvloeistof op tijd wordt vervangen. Je kunt er daarnaast voor kiezen om hittebestendige verf op de remklauwen aan te brengen. Dit zal wel eenmalig wat meer werk kosten maar vervolgens zullen de remklauwen minder snel slijten.