Cyberaanvallen voor zijn met een Penetratietest

Penetratietest

Doordat bedrijven steeds meer een Penetratietest laten uitvoeren wordt het online klimaat voor bedrijven steeds veiliger gemaakt. De laatste jaren zijn hackers namelijk steeds beter geworden in het binnen komen van bedrijven. Door deze hackers te slim af te zijn zal je bedrijf een stuk minder kans hebben om gehacked te worden. Hackers hebben de laatste jaren geen genade meer, ze hacken van alles ook al is het een bedrijf met goede intenties het maakt hun niet meer uit. Ze gaan namelijk alleen maar uit op geld en dat is heel gevaarlijk voor bedrijven natuurlijk, een goede test kan dit allemaal voorkomen.

Penetratietest

Mijn ervaring met de test

Ik heb voor mijn bedrijf ook een Penetratietest laten uitvoeren omdat ik er niet zo zeker van was of alles wel zo veilig was. Uit de test kwam dat mijn bedrijf heel erg gevoelig zou zijn voor cyber aanvallen. Dit was natuurlijk wel een wake up call voor ons, en we besloten gelijk de beste oplossingen die wij voor geschoven kregen uit te voeren. Als ik iets later deze test had laten uitvoeren dan hadden wij als bedrijf waarschijnlijk gehacked en dat had ons heel veel geld gekost. Ik ben uiteraard heel erg blij dat ik de test heb laten uitvoeren en raad het aan ieder bedrijf aan die ook veel op het internet opereert.