Zweetdeken paard handig na het trainen

zweetdeken paard

Een zweetdeken paard helpt bij de regulering van de lichaamstemperatuur van je paard, als je hebt getraind met je paard, en hij een flinke lichamelijke inspanning heeft geleverd, dan is zijn temperatuur gestegen. Na afloop moet je paard die warmte weer kwijt zien te raken en begint dan te zweten. De vacht voert het vocht weg van de huis naar het uiteinde van de haren, op de huid is het paard dus droog. Op Zich werkt dit goed, maar je kunt je paard een handje helpen. 

Bescherming

Een zweetdeken paard van goede kwaliteit zorgt ervoor dat je paard geen kou vat, nadat hij bezweet is geraakt. De deken neemt het zweet op en voert het dan af. Zo blijft het paard onder de deken droog en warm. De buitenkant voelt daarom altijd vochtig en koud aan. Het is belangrijk om een zweetdeken van kwaliteit te nemen, zodat je hem kunt wassen en hergebruiken en dat het het zweet van je paard optimaal afvoert.

Wanneer gebruik je een zweetdeken?

Je gebruikt een zweetdeken wanneer je paard is geschoren, of een dunne huid heeft waardoor de isolatie van de vacht niet helpt. Je intensief hebt getraind met je paard, of je paard inspanningen heeft geleverd terwijl de buitentemperatuur erg laag is. Het is niet verstandig om een andere deken om te doen, die voeren het zweet niet voldoende af.