Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een convectieoven en een heteluchtoven?
Elke horecagelegenheid heeft een aantal vaste zaken nodig als het gaat om apparatuur in de keuken. De keuken is het belangrijkste onderdeel van elke horecagelegenheid. In de keuken gebeurt immers alles wat te maken heeft met de bereiding en productie van voedsel en dranken. Hiervoor zijn een aantal belangrijke voorwaarden nodig om te komen tot een goed resultaat. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van voedsel. De opslag van voedsel gebeurd over het algemeen in zowel een koelkast als in een vriezer. Het is belangrijk dat deze apparaten goed werken omdat het voedsel anders kan gaan bederven. Zo geldt het ook voor andere apparaten in de keuken van een horecagelegenheid. Zo is het belangrijk om over een goed fornuis te beschikken. Dit moet in alle tijden beschikbaar zijn om de nodige gerechten te kunnen bereiden. Ook heeft elke horecagelegenheid het liefst de beschikking over een betrouwbare vaatwasser. Deze vaatwasser moet in staat zijn om gedurende de dag meerdere keren al het servies en bestek te reinigen, zodat het weer opnieuw kan worden gebruikt voor nieuwe klanten. Tenslotte is een over een belangrijk onderdeel in elke horecagelegenheid. Of het nu gaat om het afbakken van de nodige producten of het bereiden van verse nieuwe producten, een betrouwbare oven convectie is onmisbaar in elke horecagelegenheid.
Wat is het verschil tussen een hete lucht oven en een convectieoven?
Hoewel de begrippen qua benaming verschillen, is er in de praktijk weinig verschil aan te merken tussen een oven met convectie en een hete lucht oven. Het zijn twee verschillende benamingen voor eigenlijk exact het zelfde product. Beide ovens maken gebruik van ventilatoren aan zowel de boven- als aan de onderkant. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht die wordt geproduceerd gelijkmatig wordt verdeeld over de producten die in de oven staan. Een prettig bij-effect is dat hierdoor producten niet zo snel aan branden en toch hun vocht te behouden. Met een hete lucht oven, dus ook wel een connectie oven genoemd, worden producten verwarmd op een professionele manier zonder dat de producten hier hun gehalte aan vocht of versheid verliezen. Een professionele horeca gelegenheid kan dan ook niet zonder een dergelijke oven.