Waarop moet je makelaars vergelijken?

Wil je een huis verkopen, dan is je vast door mensen verteld dat je eerst makelaars vergelijken moet gaan. Maar waarom moet je dit doen en op welke punten moet je ze onder de loep leggen? Als je geen ervaring hebt met de verkoop van een huis, dan kan dit best lastig zijn. Makelaars vergelijken hoeft gelukkig niet heel erg ingewikkeld te zijn als je gebruik maakt van de hulp van verkoopmakelaaroffertes.nl! Je kunt daar niet alleen informatie vinden over waar je precies op moet letten, maar ook kun je er terecht voor het opvragen van offertes van verkoopmakelaars!

Makelaars vergelijken op de volgende punten

Het eerste wat je wilt weten, is natuurlijk op welke punten je nu moet letten als je makelaars vergelijken gaat. Anders kun je uiteindelijk nog geen goede keuze maken. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • de tarieven die ze hanteren
  • wat er allemaal opgenomen zit in het tarief
  • de ervaring die ze hebben met jouw soort woning
  • de verkoopprijs die zij denken te kunnen krijgen
  • de verkoopstrategie

Veel mensen zijn geneigd om alleen naar het kostenplaatje te kijken en natuurlijk is dit van belang. Maar het is echt aan te raden om even verder te kijken naar het bedrag dat op de offerte staat. Wil je goed de verschillende makelaars vergelijken, dan moet je vooral ook kijken naar wat zij leveren voor dat tarief. Zo nemen sommige makelaarskantoren jou eigenlijk al het werk uit handen, zij regelen praktisch alles voor jou. Terwijl andere kantoren er vanuit gaan dat jij zelf bepaalde zaken regelt, zoals bezichtigingen of het maken van foto’s. Dat is dus zeker een punt om rekening mee te houden! Daarnaast is het ook van belang of zij ervaring hebben met jouw type woning. Het verkopen van een boerderij vraagt immers om een andere aanpak dan het verkopen van een appartement in de stad. Ook hier moet je dus op letten als je makelaars vergelijken gaat.

Gemakkelijk offertes opvragen

Een ander aandachtspunt bij makelaars vergelijken is de verkoopprijs, de waarde die zij aan jouw huis toekennen. Omdat makelaardijen vaak een percentage van de verkoopsom vragen als vergoeding, maakt het voor het kostenplaatje veel uit of jouw woning verkocht wordt voor tienduizend euro meer of minder. Kijk dus goed naar welke verkoopprijs zij hanteren voor het maken van hun offerte. Je weet nu ongeveer waar je op moet letten, maar nu moet je nog daadwerkelijk met de vergelijking aan de slag gaan. Omdat makelaarskantoren hun tarieven vaak niet publiceren, is opvragen van offertes noodzakelijk als je makelaars vergelijken wilt. Gelukkig hoef je niet bij ieder kantoor apart een aanvraag te doen, maar kun je dit heel gemakkelijk regelen via verkoopmakelaaroffertes.nl. Je vult daar één keer alle relevante gegevens in, zoals je adres, het type woning en het soort makelaar dat jij zoekt. Zij sturen jouw gegevens vervolgens door naar verschillende makelaarskantoren bij jou in de buurt. Jij krijgt vervolgens offertes toegestuurd, uiteraard is dit geheel gratis en vrijblijvend. Op die manier kun je dus heel eenvoudig makelaars vergelijken gaan op verschillende punten! Dat is het voordeel van verkoopmakelaaroffertes.nl!