Voegen reparatie

Voegen repareren

Een voeg wordt gevormd tussen twee materialen. De gleuf tussen de twee materialen wordt voeg genoemd. Een voeg kan een afdichting of een verbinden creëren tussen twee materialen die om bijvoorbeeld technische redenen niet met elkaar kunnen worden verbonden. Bij bijvoorbeeld het plaatsen van vloertegels worden de voegen opgevuld. Deze voegenvuller zorgt voor een dichtende werking. De voegenvuller die wordt gebruikt voor vloertegels heeft meestal een witachtige kleur. Voegen kunnen op den duur beschadigen, vervuild raken of loslaten. Hierbij hoeft niet per se nieuwe voegen te worden geplaatst. Maar waarom is voegen repareren en onderhouden eigenlijk zo belangrijk ?

Voegen repareren

Waarom voegen repareren?

Zoals eerder is beschreven, is het niet altijd het geval dat oude voegen verwijderd moeten worden en nieuwe voor in de plaats worden gezet. Als voegen een lange tijd geleden zijn geplaatst kan dit door weersinvloeden aangetast worden, zoals door het zuur in regenwater. Voegen worden aangetast door vocht. Voor het behouden van de muren binnenshuis en voorkomen van problemen die veroorzaakt worden door vocht, is onderhouden van voegen belangrijk.

Daarnaast zorgt het goed onderhouden van voegen aan de binnen- en buitenkant van een woning en gebouw ervoor dat het er goed en aantrekkelijk uit blijft zien.