Tips voor een modern interieur

Tegenwoordig is een modern interieur erg hip. Het straalt luxe, rust en klasse uit. Je hoeft geen groot huis te hebben om een modern interieur tot zijn recht te laten komen. Toch is het wel soms zo dat een modern interieur koud of sfeerloos kan overkomen. Dit is natuurlijk erg zonde, aangezien je veel uurtjes doorbrengt in je eigen huis na je werk of andere verplichtingen. Dan wil je wel in een woonkamer kunnen zitten waar je je thuis voelt. Wij geven je graag een aantal tips waarmee je jouw interieur modern én sfeervol maakt!

Indeling

Voor het creëren van een modern interieur is de indeling van een kamer erg belangrijk. Het is namelijk de bedoeling dat een kamer zo groot mogelijk oogt. Zorg daarom voor voldoende ruimte tussen meubels in en het gevoel van openheid. Zo kun je bijvoorbeeld ook muren doorbreken, waardoor je één grote kamer krijgt. Denk aan de muur van de keuken naar de woonkamer, zo creëer je een grote leefruimte, wat ook in het geheel veel rustiger oogt. Maak dit effect helemaal af door de kleur op de muren en de vloer in hun geheel door te laten lopen. Houd hierbij de kleuren zo licht en neutraal mogelijk. De sfeervolle effecten creëer je juist met meubels en decoratie. Dit brengt ons gelijk bij het volgende punt.

Meubels en decoratie

Een strak en modern interieur bestaat uit eenvoudige meubels en decoratie. Maar, deze mogen wel wat meer kleur hebben en opvallen. Maak voornamelijk gebruik van scherpe lijnen en rechte hoeken, bijvoorbeeld bij een gestroomlijnde bank of fauteuil. Dit kun je dan weer combineren met een tafel van grof hout of ander materiaal. Hierbij speelt verlichting ook een belangrijke rol. Maak veelal gebruik van moderne lampen met strakke vormen en lijnen, zoals spotjes en hanglampen. Lampen van glas doen het erg goed in een modern interieur.