Rijbewijs B halen om in een auto te mogen rijden

Rijbewijs

Wanneer je rijbewijs B gehaald hebt, mag je met een auto van maximaal 3.500 kilogram de weg openbare weg op. Vanzelfsprekend vallen vrijwel alle personenauto’s binnen deze categorie. Niet alleen mag je met dit rijbewijs een auto besturen, ook is het toegestaan om een lichte aanhanger achter je auto te hangen. Kijk eens op de website van de Nederlandse overheid om te zien tot welk gewicht de aanhanger gebruikt mag worden met dit rijbewijs. In Nederland zijn er verschillende rijscholen, die je kunnen helpen bij het behalen van rijbewijs B. Lees snel verder, om te zien hoe je een geschikte rijschool vindt!

Rijbewijs B

Rijschool vinden voor het behalen van rijbewijs B

Op het moment dat je een autorijbewijs wilt halen, kun je een rijschool in de buurt zoeken. In de afgelopen jaren is het aantal rijscholen sterk toegenomen. Dit maakt dat niet iedere rijschool even betrouwbaar is. Informeer allereerst eens bij mensen in je omgeving, wat hun ervaringen met rijscholen in de buurt zijn. Welke rijschool beviel goed, welke minder? Ook kun je op de website van een rijschool kijken, om het slagingspercentage hiervan te beoordelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar rijschool Osseforth, waar men in 75% van de gevallen al bij het eerste examen slaagt.

Osseforth

Proefles aanvragen voor je autorijbewijs

Hoewel je vaak veel informatie van de website van een rijschool kunt halen, zegt dit nog niet alles over de klik die je met een instructeur hebt. Het is om die reden verstandig om een (gratis) proefles aan te vragen, als je een rijbewijs wilt gaan halen. Tijdens de proefles zit je voor het eerst in de auto waarin je straks rijlessen volgt, maak je kennis met de instructeur die bij je in de auto zal zitten, enzovoorts. Wanneer er een klik is, kun je een lespakket afnemen. Vaak is de proefles in dat geval gratis! Besluit je toch voor een andere rijschool te kiezen? In dat geval rekent men vaak alsnog kosten voor de proefles.