Luxe bedden – wanneer noem je een bed luxe?

Luxe bedden

Allereerst: ook al koop je een zeer prijzig bed, als die niet lekker ligt, dan gaat het nooit over een luxe bed. Een bed kan nog zo chic ogen, hij is bedoeld om goed in te kunnen slapen. Het oog wil natuurlijk ook wat en zeker als je je slaapkamer in een bepaalde woonstijl hebt herschapen. Frame en hoofdbord moeten daarop worden aangepast. En het is fijn wanneer je kunt zien dat er een handgemaakt bed staat. Verder moet de luxe steevast gekoppeld aan een heerlijke nachtrust en een kwiek en uitgerust ontwaken. Wel zijn luxe bedden altijd van een hoogwaardige kwaliteit. Je ligt dus niet in piepende of krakende bedden zodat je de slaap niet kunt vatten. Dit artikel schetst enkele eigenschappen van een luxe bed.

Een ondersteunende matras hoort bij alle luxe bedden

Wellicht kan het matras op nummer één komen als het om luxe gaat in combinatie met slapen. Want juist hiervan krijg je hopelijk uitmuntende ondersteuning. Je betaalt voor een goed ontworpen en uitgevoerd matras maar krijgt daar een heerlijke lig-luxe voor terug. Een luxe bed heeft altijd een goed matras ‘in huis’ en kan verder ook met fps-technologie de bloedsomloop stimuleren en je spieren laten ontspannen. 

Luxe bedden zijn volledig op maat gemaakt

Zoveel lichamen, zoveel wensen. Een bed dat geheel naar jouw wensen is gemaakt, is natuurlijk super de luxe. Luxe bedden dat naar jouw lijf is ontworpen is zo afgestemd dat je als een blok in slaap valt. Maar niet alleen je wensen met betrekking tot je lichaam kunnen aan de orde komen. Ook andere functionaliteiten zoals bed verlichting maken een bed chic. Of een bed met aan de onderkant LED-licht en een bewegingssensor. Zodat je bij het opstaan nooit naar je pantoffels hoeft te zoeken. 

Een chic bed gaat jaren mee

Luxe bedden gaan veel langer mee dan standaardbedden. Vele jaren lang doet het bed z’n goede werk. Een luxe bed mag dan iets meer kosten dan een gemiddelde slaapplek, het is wel een investering waar je jaren iets aan hebt. En elke nacht weer weet je dat je gerieflijk gaat liggen en comfortabel in slaap valt. Voordat je een nieuw bed koopt is het wel verstandig om er een korte tijd op te gaan proefliggen. Twee minuutjes je neervlijen in een showroom geeft nog niet goed aan hoe een bed een hele nacht zal gaan liggen, namelijk.

Vochtvrije bedden

Een wel heel belangrijke eigenschap van een luxe bed is dat die voor een zogenaamd droog slaapklimaat zorgt. Want of je nu in de vrieskou in bed stapt of tijdens zo’n hete zomernacht, een ding is zeker: je gaat transpireren in je slaap. Daarom is het belangrijk om voor een droog slaapklimaat in je kamer te zorgen. Luxe bedden en bijbehorende kwaliteitsmatrassen reguleren de afvoer van transpiratievocht. Dat wordt vlot afgevoerd zodat je slaapklimaat niet te vochtig wordt. Dat is niet alleen belangrijk om goed door te slapen maar is ook beter voor je spieren. En… hoe droger je bed blijft, hoe minder huisstofmijten erop afkomen. Dat scheelt weer een nachtmerrie!