Heerlijk en gezonde cashewnoten kopen

Cashewnoten kopen

Er zitten veel gezonde, verzadigde vetzuren in cashewnoten. Deze dragen bij aan de opname van vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K. Tevens zijn cashewnoten rijk aan eiwitten, koper en magnesium. Het zijn een van de meest gezonde noten, en ook een van de meest populaire noten in Nederland. Ze zijn zowel gebrand als ongebrand erg smakelijk, in verschillende gerechten of simpelweg als snack. Je kunt cashewnoten kopen en de heerlijk zachte smaak zelf proeven!

Cashewnoten kopen

Herkomst van cashewnoten

De cashewnoot is afkomstig van Brazilië, het is het zaad van de Kasjoeboom, de Anacardium occidentale. Dit is een tropische groenblijvende boom die het cashewzaad en cashew appel-vrucht produceert. Cashewnoten worden ook wel cachounoten, bombaynoten, katjang of olifantsluis genoemd. Het verspreidingsgebied van de Kasjoeboom in het Caribisch gebied en van Noordoost Brazilië tot in Midden Amerika. Ze worden geproduceerd in verschillende landen, de grootste hiervan zijn India, Vietnam, Indonesië, Ivoorkust, Brazilië, Filipijnen, Tanzania, Benin en Mali. Een groot deel van de naar Nederland geïmporteerde cashewnoten komt uit Vietnam, dit namelijk meer dan de helft.

De groei en het bewerkingsproces

Het zaad van de cashews groeien onder een schijnvrucht, dit is de cashew appel schijnvrucht.  Deze wordt na het plukken niet lang bewaard door de houdbaarheid en ook niet verder geëxporteerd. Dit is dus wel het geval bij het zaad ervan, cashewnoten zijn best prijzig,  dit komt omdat de bewerking van de noot voor een deel met de  hand plaatsvindt en dit maakt dat het bewerkelijker is dan sommige andere noten. De noot wordt in de dop al gebrand, dit zorgt ervoor dat de dop makkelijker verwijderd kan worden. Ook dit wordt soms met de hand gedaan. Na verhitting zijn de noten erg smakelijk en voedzaam. Zoals eerder genoemd bevat de noot veel goede vetten en eiwitten. Dit is na verhitting zo’n 45% vet en 20% eiwit. Al met al, is de cashewnoot dus een hele gezonde optie en lekker om toe te voegen aan je maaltijden. Je zal er dus goed aan doen om cashewnoten te kopen en de rijke en zachte smaak zelf te kunnen proeven.