Een grote kartonnen doos kopen, waarop letten?

grote kartonnen doos kopen

Een grote kartonnen doos kopen lijkt in eerste instantie in de praktijk eigenlijk geen of in ieder geval maar weinig voeten in de aarde te hebben. Dit gezegd hebbende zou dat wel eens tegen kunnen vallen. Voor heel wat mensen geldt dat ze in deze situatie gewoon eender welke doos kopen welke op de markt is terug te vinden. Dat kan op het eerste gezicht best begrijpelijk zijn, maar er zijn wel degelijk ook bepaalde nadelen aan verbonden. Het gaat hierbij meer concreet om het feit dat er op deze manier niet of nauwelijks wordt gedacht in functie van de reden waarom de doos moet worden aangekocht. Hoe dan ook, wil jij de best mogelijke grote kartonnen doos kopen voor jouw situatie? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om nog even wat verder te blijven lezen. 

Waarom een grote kartonnen doos kopen?

Een grote kartonnen doos kopen kan in de praktijk een interessante keuze zijn omwille van tal van verschillende redenen. Meer concreet betekent dit dat je een keuze kan maken tussen deze opties:

  1. Een grote kartonnen doos om grote of vooral veel spullen in te versturen; 
  2. Een grote kartonnen doos om bepaalde spullen mee te kunnen verhuizen;
  3. Een grote kartonnen doos om bijvoorbeeld spullen op te bergen in de opslag;

Op het eerste gezicht zal je misschien vermoeden dat de grote kartonnen dozen ervoor al deze verschillende doeleinden nagenoeg hetzelfde uitzien. Dat is echter zeker niet correct. Voor verhuisdozen geldt bijvoorbeeld dat ze vaak zijn voorzien van handvaten terwijl verzenddozen dan weer veelal extra stevig zijn. Vergelijk dus zeker en vast goed de verschillende eigenschappen waar je behoeften aan hebt voordat je over gaat tot een grote kartonnen doos kopen. 

Hoe belangrijk is het gewicht bij het kopen van een grote doos?

Ga je een grote kartonnen doos kopen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze wellicht wel over een bepaald gewicht beschikt. Dat gewicht kan in de praktijk net wat groter uitvallen dan wanneer er sprake is van kleinere kartonnen dozen. Dit hoeft op zich ook helemaal geen probleem te zijn. Alleen wanneer je de dozen wenst te gebruiken om spullen mee te versturen kan het belangrijk zijn om hier aandacht aan te besteden. Wanneer het gewicht van de doos alleen dan wat hoger uitvalt dan verwacht kan dat zomaar zorgen voor nodeloos hoge verzendkosten.

Besparen op een grote kartonnen doos kopen

Het spreekt voor zich dat je geen groot budget hoeft te voorzien voor een grote kartonnen doos kopen. Dit gezegd hebbende is de kans vrij groot dat je niet zomaar één enkele doos zal willen kopen, maar dat je zal willen kiezen voor het kopen van meerdere exemplaren. In dat geval is het mogelijks de moeite waard om de onderstaande twee bespaartips te benutten:

  1. Vergelijk de prijzen van grote kartonnen dozen bij verschillende aanbieders;
  2. Tracht zoveel mogelijk kartonnen dozen in één keer aan te schaffen; 

Deze tweede bespaartip is belangrijk omdat de kans zeer groot is dat je op deze manier een extra besparing zal weten te realiseren. Door in grotere hoeveelheden in één keer te kopen kan de prijs per kartonnen doos immers sterk worden verlaagd. Bovendien zal je ook nog eens tot de vaststelling komen dat je op deze manier slechts één keer eventuele verzendkosten dient te betalen. 

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens verzendzakken.