De voordelen van een houten eettafel

houten eettafel

Eettafels zijn in verschillende vormen, maten, kleuren en prijsklassen te koop, terwijl je ook een ruime keuze hebt uit de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van de situatie. Heb je bijvoorbeeld kinderen thuis, hoe ziet het interieur eruit, wat is je budget en wil je ook een eettafel die duurzaam is? Belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als je op zoek gaat naar een eettafel. In onze blog vertellen we specifiek meer over de houten eettafel en waarom dit een zeer goede keuze is.

De warme en natuurlijke uitstraling van een houten eettafel

Een houten eettafel heeft een warme en natuurlijke uitstraling die een gevoel van gezelligheid en comfort creëert in de kamer. Houtsoorten zoals eiken, walnoot, esdoorn en grenen bieden allemaal unieke texturen en kleurtinten, waardoor je een tafel kunt kiezen die past bij je persoonlijke stijl en interieur. Ook in een modern interieur komt een eettafel van hout uitstekend tot zijn recht. Kies bijvoorbeeld voor een houtsoort die goed in je interieur past of combineer het houten bovenblad met poten van metaal of RVS.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Houten eettafels zijn over het algemeen zeer duurzaam en kunnen jarenlang lang meegaan. Uiteraard moeten ze dan wel goed worden onderhouden en worden behandeld, maar dat spreekt redelijk voor zich. Een nieuwe laag beits eens in de 3 jaar kan ervoor zorgen dat je echt jaren vooruit kunt. Een goed vervaardigde eettafel van hout is bestand tegen dagelijks en dus intensief gebruik. 

Een houten eettafel is multifunctioneel

Een houten eettafel past goed bij verschillende interieurstijlen, variërend van traditioneel en klassiek tot modern en eigentijds. Ze kunnen eenvoudig worden aangepast als je dat wilt en je kunt er natuurlijk met de juiste toebehoren voor zorgen dat de eettafel de stijl krijgt die je wenst. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen voor allerlei activiteiten gebruikt worden. Zoals de lunch en het avondeten, werken, spelen en spelletjes spelen.

Eenvoudig schoon te maken

Het onderhouden van een houten eettafel is over het algemeen vrij eenvoudig. Regelmatig afstoffen en afnemen met een vochtige doek is meestal voldoende om vuil en vlekken te verwijderen. Voor extra bescherming kun je de tafel periodiek behandelen met een houten meubelolie of -was. Soms is het ook goed om de tafel opnieuw te lakken of te beitsen. Waarmee je ‘m schoon en fris houdt, maar waarmee je ook de levensduur gemakkelijk verlengt. 

Houten eettafel kopen? De keuze is reuze

Het laatste grote voordeel van een houten eettafel is dat ze echt in iedere vorm, maat en stijl te koop zijn. Ga voor traditionele rechthoekige tafels of kies voor een speelse ronde of ovale eettafel. Heb je beperkt de ruimte? Dan zou een vierkante eettafel of een Deens ovaal model een betere keuze zijn. Je hebt ook nog de keuze of je tafel van massief hout is gemaakt of dat je kiest voor een tafel met houtfineer. Of dat je materialen combineert en bijvoorbeeld het bovenblad van hout laat maken en de poten van staal of RVS.